Webinar ‘Als Extravert samenwerken met Introverten’ bijgewoond

Webinar ‘Als Extravert samenwerken met Introverten’ bijgewoond

Vorige week was er een webinar over het verschil tussen Extraverten en Introverten op de werkvloer (‘Als Extravert samenwerken met Introverten’). Deze werd gegeven door Marloes Bouwmeester van De Succesvolle Introvert. Mooi dat ik kon aansluiten, want het was echt interessant. De groep die deelnam was natuurlijk een mix van introvert en extravert en dat bleek ook duidelijk. Een gevalletje van ‘learning on the job’ dus, erg leuk.

Van alles wat werd besproken is dit mijn persoonlijke top 3:

  • Introvert staat níet gelijk aan verlegen.
  • Extraverten vormen hun mening of idee al pratendeweg. Introverten informeren zich eerst, formuleren dan hun mening of idee en komen er dán mee naar buiten. (Die ene collega die altijd zo stil is tijdens de meeting en achteraf met ideeën komt ;))
  • Extraverten halen hun energie uit groepen mensen en drukte, Introverten genieten van gezelligheid en moeten daarna rustig (vaak alleen) weer energie opladen.

Een interessante artikel hierover door Marloes Bouwmeester vind je hier: https://desuccesvolleintrovert.nl/10-misverstanden-rond-introvertheid/

Eigenlijk denk ik dat een dergelijke webinar interessant is voor alle leidinggevenden. Om zo (nog) meer inzicht te krijgen in de kracht van hun team. Wat denk jij? #Introvert #Extravert #Kantoorleven