Li zegt: “Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit.”

Li zegt: “Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit.”

Deze spreuk van Bert Schiebeek (op de wand in een van de vergaderruimtes) past goed bij Landgoed De Horst in Driebergen-Rijsenburg vind ik. Het is een mooie locatie mét inhoud.

Mijn collega was in september érg blij toen ze – na veel rondbellen in deze tijd van Corona-maatregelen – een vergaderlocatie vond waar we (veilig) terecht konden met onze groep. Dus gingen we op 23 september jl. naar Landgoed De Horst voor een teammeeting. Van deze locatie had ik nog nooit van gehoord, maar na de meeting was ik onder de indruk. Een mooi park dat ook toegankelijk is voor buurtbewoners) waarin je verschillende gebouwen vindt én tot vergaderplek omgebouwde bouwketen. Veel groen, veel kunst (met een knipoog) en verschillende, heel goed verzorgde, vergaderlocaties op het terrein. Er is duidelijk iemand met oog voor detail betrokken, want in het park vind je watertappunten, een oplaadpunt voor elektrische fietsen, uitleenpunten voor paraplu’s en meer. De catering – in deze tijd toch nét iets uitdagender dan normaal – is heel goed geregeld. Erg lekker (1e vereiste 😉), gevarieerd én per portie verpakt in papier en biologisch afbreekbare verpakkingen. Mijn 1e indruk was érg goed, maar voordat ik iets als ‘Indsiders Tip’ presenteer wil ik er graag meer van weten. Dus nam ik contact op en bleek ik op 5 november jl. van harte welkom te zijn. Facility manager Alex van ‘t Hooft heeft me in een wandeling over het landgoed de faciliteiten laten zien en heel veel verhalen verteld: over de gebouwen, over het park, over de kunst en nog veel meer. De tijd is omgevlogen en bij het afscheid was het ineens ruim 1,5 uur later. Dit kenmerkt voor mij de gastvrijheid bij het Landgoed De Horst.

Het landgoed heeft een uitgebreide geschiedenis (rond 1834 is buitenplaats “Hofstede de Horst” aangelegd) en het huidige team heeft, met liefde en respect voor die geschiedenis, nog genoeg plannen. Ook de gebouwen die al iets ouder zijn, zijn én worden aangepast aan onze huidige maatstaven. En de hotelkamers noemen ze zelf ‘logies’ maar ik heb in hotels gelogeerd die eenvoudiger waren. (Ook in de kamers weer kunst en bijzondere details.) De omgeving is groen en inspirerend, de medewerkers zijn hartelijk en het terrein is groot (hence: leenfietsen). Er is overal kunst (binnen én buiten) die tot nadenken, een gesprekje of een grijns verleidt. De 3 P’s van MVO staan hier hoog in het vaandel en zelf hebben ze er maar een 4e aan toegevoegd: ‘Prosperity’. De hoge score die ze hebben gehaald als Green Key-locatie (hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt) blijkt duidelijk, in alles.  

Ja, dit is een véél te lange tekst 😅 maar er is écht héél veel te vertellen. Je moet het zelf maar gaan beleven. Voor een grote groep of een heel kleine, voor een dagdeel of een meerdaagse: bel of mail Landgoed De Horst en het komt goed!