Geïnspireerd door een vraag van mijn boekhouder – II: workshops & trainingen in 2020

Geïnspireerd door een vraag van mijn boekhouder – II: workshops & trainingen in 2020

Als freelance secretaresse ben ik natuurlijk ‘gewoon’ secretaresse, managementassistent, projectondersteuner of PA, maar dan bij meerdere bedrijven. Het werk is in grote lijnen gelijk, maar de nadruk ligt overal net even op andere taken (leuk!). Én op andere software (leuke uitdaging!). Afgelopen jaar kreeg ik de kans enkele trainingen te volgen, dus: gaan!

  • In mei de start met twee privélessen; eerst MailChimp en vervolgens WordPress. Inverband met Corona kwamen de lessen in de vorm van webinars. Een heel nieuwe ervaring – toen – maar alles was príma geregeld en Sjoerd van Heummen (@WeLoveTraffic) is een goede docent die héél veel weet. Fijn om nu zoveel beter met MailChimp en WordPress overweg te kunnen. Een ontzettend positieve start van mijn ‘leerjaar’.
  • Begin juli iets heel anders: een barista-workshop Latte Art op locatie, bij de International Tea & Coffee Academy. Absoluut Corona-proof opgezet én voor mij erg fijn om de deur weer eens uit te komen. Een ontzettend leuke praktijkles die werd gegeven door een enthousiaste koffie-fanaat. Nóg meer geleerd over koffie en het koffie-vak, mooie dingen gezien en fijne koffie geproefd. Een tópdag.
  • November: een interessante training Sales-via-LinkedIn door LinkedIn-specialist Judith de Pagter. Gelukkig lekker op locatie na zoveel maanden vanuit huis werken. Een erg goed verzorgde training op een fijne plek die helemaal Corona-proof is. Na een gezellige middag vol informatie (en inspiratie), weer opgeladen naar huis. Geweldig!
  • December: een bijzondere afsluiting van mijn ‘leerjaar’: de Trendlezing ‘Nothing New, Everything New’ door Anne Marie Commandeur. Met oog voor detail georganiseerd door BNS Crisp. Een interessante lezing+ op wéér een bijzondere locatie: het ETC Design Center Europe in Culemborg. Heel fijn om daar weer eens te zijn want dat was al even geleden; nog tijdens mijn opdracht bij Elements of Interior.

2020 was een extreem jaar. Hoe positief dat er toch ook mooie dingen te leren waren. 😊 Welke waren dat voor jou?